Nagyvilág

Teljesen kiszorították az Iszlám Államot a szír fővárosból

Kiszorította hétfőn a szíriai kormányhadsereg az Iszlám Állam terrorszervezet dzsihadistáit a Damaszkusztól délre fekvő al-Hadzsár el-Aszuád körzetből – jelentette a szíriai állami televízió.

A szíriai hadsereg győzelmet hirdetett a fővárosban, a bejelentés szerint Damaszkusz és környéke, illetve a fővárost övező vidék a falvakkal együtt teljességgel biztonságos. Ugyanakkor kormányerők folytatni fogják a harcot a terrorizmussal szemben Szíria más térségeiben.

A szíriai hadsereg és szövetségesei hetek óta harcolnak az Iszlám Állam kezén lévő al-Hadzsár el-Aszuád-i kis beékelődés és a szomszédos Jarmúk palesztin menekülttábor visszafoglalásáért, a főváros melletti utolsó területért, amely még nincs a kormányerők kezén. Korábban a szíriai állami televízió bejelentette, hogy vasárnap délután rövid fegyverszünet lépett életbe hétfőig, hogy kimenekíthessék a dzsihadistákat és a családtagjaikat, ami az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű szervezet szerint hétfőn be is fejeződött. (MTI)

Kiemelt képünkön füst Damaszkusz fölött az Iszlám Állam hadállásai elleni légi támadás után. Fotó: Xinhua/Ammar Safarjalani

Ajánlott videó

Olvasói sztorik