Nagyvilág

A szépség prófétájaként hirdette magát a Kaliforniában felrobbantott magyar nő

Szándékosan robbantották fel Krajnyák Ildikót, egy kaliforniai szépségszalon tulajdonosát. Egyelőre a nyomozóknak is rejtély, miért gyilkolták meg a magyar nőt.

Csütörtök reggel érkezett a hír, hogy bomba robbant a kaliforniai Aliso Viejo egyik szépségszalonjában, még kedden, helyi idő szerint nem sokkal délután egy óra után. A Los Angelestől délre található Magyar Kozmetika nevű szalonban történt robbanásban egy ember meghalt, az áldozat egy 48 éves magyar nő.

A BBC rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, a bomba feltehetőleg egy csomagban érkezett meg a szépségszalon épületébe, de még nem világos, hogy pontosan hogyan. Annyi biztos, hogy a csomag nem az amerikai postán (US Postal Service) keresztül jutott Aliso Viejóba.

Az FBI egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem balesetként, hanem gyilkossági ügyként kezelik az esetet. A nyomozóiroda helyi idő szerint szerda reggel házkutatást tartott egy Trabuco Canyon-beli házban, ahol feltételezések szerint a magyar nő és férje élt. A CBS információja szerint az ingatlant hamarosan elveszítik zálogjog érvényesítése miatt, nem fizették ugyanis a jelzálogot.

A rendőrség több embert is kihallgatott, de egyelőre senkit sem tartóztattak le. és a gyilkos motivációja is rejtély.

Óriási pusztítás

A robbanás hatalmas pusztítást végzett a kétemeletes épületben, ahol az első emelet teljesen romba dőlt.  A robbanás utáni pusztításról itt nézhet fotókat. 

Akkora volt a robbanás ereje, hogy a közeli épületek is megrongálódtak. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy olyan volt, mint egy nagy erejű földrengés. Egy másik szemtanú a CBS-nek azt nyilatkozta, hogy két vérző nőt látott kijönni az épületből, hajuk megperzselődött és üvegszilánkok álltak ki a bőrükből.

A közelben van egy bölcsőde is, ahonnan kimenekítették a gyerekeket és a dolgozókat.

A szépség prófétája

Egyelőre annyit lehet biztosan tudni, hogy a robbantásban  a 48 éves Krajnyák Ildikó vesztette életét. Ő volt a tulajdonosa a Magyar Kozmetika nevű szépségszalonnak, ahol a robbanás történt.

A magyar nő évtizedek óta dolgozik a kozmetikaiparban, és „szépség prófétájaként” hirdette magát. Azt vallotta, hogy a külső szépség legalább olyan fontos, mint a belső egészség.

Legutóbbi Facebook-posztja szerint Ildikó május elején Magyarországon járt. Posztolt a Balaton közeléből, Debrecenből, a demjéni fürdőből és Miskolcról is. Utóbbi helyről azt írta, hogy 30 évvel ezelőtt itt tanulta ki a kozmetikusi szakmát.

The place I leaned become a aesthetician 30 years ago!Thank you Judit Kozmetika Gáti

Közzétette: Ildiko Krajnyak – 2018. május 8.

Május 15-én érkezett vissza Kaliforniába, épp a robbantás napján.

Az NBC Los Angeles szerint Ildikónak volt egy fia is, aki a Washingtoni Egyetemen tanul. Vizsgák közben tudta meg, hogy édesanyja meghalt, de az NBC riportja szerint nem tudott még Kaliforniába utazni, mert nem tudja megengedni magának a hazautazást.

Nyilatkozott Irene White, a Krajnyák család egyik barátja, aki egy közleményt olvasott fel az amerikai sajtónak.

Ez egy teljes sokk a családjának és a barátainak – mondta a nő, aki hozzátette, teljes mértékben támogatják a hatóságok munkáját abban a reményben, hogy „megtalálják a megválaszolatlan kérdésre a válaszokat”.

A család mindig az első volt Ildikó számára. Büszke volt arra, hogy mindenkiben felfedezte a szépséget. Család és barátok egy anyát, egy feleséget, egy lányt és egy barátot gyászol.

Irene White arra kérte az embereket, hogy adakozzanak az áldozat családjának, így segítve őket a temetés költségeinek fedezésében. Azt is mondta, pénzre van szükség ahhoz is, hogy Ildikó fia, a jelenleg a Washingtoni Egyetemen tanuló Keanu Laszlo Vestil Kaliforniába utazzon.

Közzétette: Ildiko Krajnyak – 2018. április 22.

Ildikó családja és barátai egy közösségi oldalon szerveznek gyűjtést. Eddig több mint 6200 dollár, másfél millió forintnál is több gyűlt össze.

Az LATimes-nak a nő szomszédai is nyilatkoztak. Ildikó szeretett utazni, két állása volt, és „bárkivel szóba elegyedett”. Keményen dolgozott, hogy pénzügyileg is támogassa családját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik