Nagyvilág

Nagy hirtelen elkezdett közeledni a német és a magyar kormány álláspontja

Németország egyértelmű fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában, a magyar és a német kormány álláspontja között már nincs "olyan nagy" különbség - mondta Gulyás Gergely szerdán Berlinben a közmédiának.

A Miniszterelnökség élére jelölt fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország megvédi a határait és betartja a schengeni egyezményt.

Mint mondta,

most már csak abban kell egyetértenünk, hogy mindenféle kötelező elosztási rendszert erkölcsi alappal, és éppen a schengeni szabályok betartása miatt és a lisszaboni szerződés alapján joggal utasítunk el.

A kötelező szétosztás tekintetében van vita köztünk, de ez már nem egy elvi álláspontbeli vita, hanem egy helyzetkülönbségből adódó nézeteltérés, tette hozzá.

Gulyás Gergely Berlinben a többi között részt vesz a Magyarország Barátai Alapítvány és a Philidor Intézet Magyarország Európában – Európa Magyarországon című rendezvényén, amelyet a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnökével, Hans-Peter Friedrichhel, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusával nyit meg.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik