Nagyvilág

Putyin beiktatásán bukott le Gerhard Schröder

Titkolta volna, hogy 74 évesen, ötödször is megnősült.

Vlagyimir Putyin újabb elnöki beiktatásán, a Kremlben a legelső sorban állt  Kirill pátriárka, Dmitrij Medvegyev miniszterelnök mellett Gerhard Schröder, aki Németország kancellárja volt Angela Merkel előtt. Bár Németországban többen sokallják az exkancellár barátságát Putyinnal, az most őt leplezte le, a beiktatási ceremónián gyűrűt viselt, így derült ki, hogy újra nős ember lett. Ötödször.

A 74 éves szociáldemokrata német exkormányfő titokban feleségül vette egykori koreai tolmácsát, a 25 évvel fiatalabb Kim Szo-jönt. 

Barátja moszkvai beiktatása után meg is erősítették, hogy összeházasodtak.  Ez nem történhetett nagyon régen, mert Schröder hivatalosan áprilisban vált el. Egy januári szöuli sajtótájékoztatón még azt mondták, ősszel szeretnének egybekelni. A volt német kormányfő akkor azt mondta, felváltva akarnak élni Németországban (Berlinben és Hannoverben) és Dél-Koreában.

Schröder és Kim két éve egy nemzetközi üzleti fórumon ismerkedett össze, ahol Kim tolmácsként dolgozott a volt kancellár mellett. Amikor egy éve a kezdtek együtt mutatkozni, az exkancellár előző felesége, Doris Schröder-Köpf elismerte, Kim volt a végleges, bár nem egyetlen oka szakításuknak.

A románc másik oldalról sem volt konfliktusmentes, Kim Szo-jön volt férje 77 ezer euróra perelte a volt német kormányfőt, mondván, házasságon kívüli viszonyával elviselhetetlen lelki szenvedést okozott neki, és miatta ment tönkre a házassága. Felesége ezt cáfolta. Német sajtóértesülések szerint a házasságkötést októberben a fényűző berlini Adlon szállodában ünneplik egy nagyszabású lagzival.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Alekszej Druzsinyin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik