Nagyvilág

Megdöbbentek a külföldi újságírók, hogy Debrecenben egyetlen e-töltőállomás üzemel

Szlovákiát, Magyarországot, Romániát, Bulgáriát, Macedóniát, Albániát, Koszovót, Horvátországot, Szlovéniát, Ausztriát és Csehországot érintő túrára indultak el a Cleantechnica.com munkatársai. A villanyautosok.hu azt írja, a havi átlag 2,7 milliós látogatásszámával ez a lap a világ egyik legfontosabb angol nyelvű nemzetközi magazinja zöld technológiák terén.

Az újságírók az útról több részes beszámolót készítettek, a magyarországi hálózatról viszont elég lesújtó véleményt fogalmaztak meg.

Miközben Szlovákiában és Romániában nem győzték dicsérni a szlovák GreenWay és a romániai Kaufland jól használható hálózatát, addig

Magyarországon az egyetlen használni kívánt (debreceni) töltőtől is elzavarták őket. 

Debrecenben egy biztonsági rögtön odaugrott hozzájuk a töltőállomásnál, hogy a tesztelésre szánt Teslát nem tölthetik itt, mert csak Nissant  kapcsolhatnak rá a rendszerre.

A villanyautosok.hu-n azt írják, a külföldi újságírók a többi országban elégedettek voltak, komoly fejlődést tapasztaltak, itthon viszont megvoltak döbbenve, hogy egy Debrecen méretű városba csak egy töltőállomást telepítette, viszont azt is csak egy autómárka tulajdonosai használhatják.

(kiemelt képünk illusztráció, forrás:mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik