Nagyvilág

A liberálisokhoz ülne be a Momentum

A Momentum Küldöttgyűlése szombati ülésén a közelgő EP-választások miatt szimpátianyilatkozatot tett az ALDE, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége európai pártszövetséghez való csatlakozás mellett. Közleményükben azt írják, hogy a nyilatkozat elfogadását követően még idén nyáron benyújthatja a párt a csatlakozási kérelmét az ALDE-hoz.

Az ellenzéki pártok közül jelenleg a Momentum a legelkötelezettebb az európai együttműködés és reformok mellett, mert számunkra egy erős Európa erős Magyarországot jelent. Európának nagy szüksége van olyan demokratikus, centrista pártokra, amelyek ebben a pártcsaládban tömörülnek. Eddig is kiváló kapcsolatot ápoltunk az ALDE-val. Az Európai Parlamentben tovább folytatjuk majd a közös munkát, hogy érvényesítsük a magyar érdekeket régiós és európai szinten is,

mondta Berg Dániel, a Momentum Nemzetközi Irodájának vezetője.

Az ALDE-nak jelenleg Európa-szerte 60 párt tagja, köztük a Magyar Liberális Párt, a holland és a dán kormánypárt, valamint olyan újhullámos pártok, mint az osztrák NEOS, a lengyel Nowoczesna és a spanyol Ciudanados.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik