Nagyvilág

Épp gyerekeket áldott meg, amikor agyonlőttek egy katolikus papot a Fülöp-szigeteken

Közvetlenül vasárnapi miséje után agyonlőttek egy bányászatellenes katolikus papot a Fülöp-szigetek északi részén, a Cagayán tartománybeli Gattaránban – közölte a helyi rendőrség. A 37 éves Mark Ventura atya éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték – mondta el a rendőrkapitány. A támadásban senki más nem sebesült meg. A sisakot viselő gyilkos motoron menekült el egy másik gyanúsítottal.

„Vizsgáljuk a gyilkosság lehetséges indítékát” – nyilatkozott a DZMM rádióadónak a rendőrkapitány. Helyi sajtóhírek szerint a katolikus közösség kedvelte az atyát.

A csaknem hét évvel korábban pappá szentelt Venturáról az országban köztudott volt, hogy ellenzi a bányászatot, és segíti a tartományban élő bennszülött lakosokat.

Mark Ventura a második pap, akit az elmúlt négy hónapban meggyilkoltak az országban. Decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában. A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus vallású.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik