Nagyvilág

Hiába költözik el Soros, a magyar munkatársakat nem rúgják ki és támogatják az itteni civileket

Nemrég kiderült, hogy Soros György alapítványa Budapestről Berlinbe költözik. Az Abcúg viszont most azt írja, hogy ez nem fogja érinteni az itteni civileknek adott támogatásokat, és a körülbelül százfős budapesti stábot sem fogják kirúgni. A körülbelül száz embernek egyébként hatvan százaléka magyar, mert ez nem csak budapesti, de regionális központ is.

Csontos Csaba, az alapítvány szóvivője nem erősítette meg, hogy hivatalos döntés született volna a költözésről, de szerinte, ha a parlament elfogadja a Stop Soros törvénycsomagot, ez egy reális forgatókönyvnek tűnik.

A szóvivő szerint nem látni olyan folyamatokat, amelyek azt segítenék, hogy maradjanak.

Amíg nem fogadja el a parlament a tervezetet, nem bonyolódnék találgatásokba. De ha ebben a formájában, vagy, ahogy Rogán Antal utalt rá, egy még szigorúbb formában elfogadják, a költözés egy nagyon erős opció

– mondta Csontos, aki szerint azért éppen Berlinbe mennének, mert az

a nyitottság, a szabadság és a sokszínűség fővárosa.

A szóvivő szerint a költözés nem feltétlenül jelenti a dolgozók elbocsátását, több opciót is felkínálnak majd nekik, de további részleteket arra az időre ígért, ha véglegessé válik a költözésről szóló döntés.

Ez valamikor a törvény elfogadása körül várható

– mondta.

Nekünk az a legfontosabb, hogy garantáljuk az itt dolgozó emberek személyes biztonságát, mert nagyon rosszul élik meg, hogy ellenségnek állítják be őket”.

Arra a kérdésre, hogy a költözéssel nem járulnak-e hozzá a kormány civilellenes kampányának sikerességéhez, a szóvivő azt mondta:

Nem vagyunk politikai aktorok, nem tudjuk megakadályozni a törvény elfogadását. Az, hogy Magyarország az orosz és a török útra lépett, teljesen független attól, hogy mi, vagy az általunk támogatott civilek mit tesznek és mondanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik