Nagyvilág

Terrorgyanú miatt tartóztatták le a Rothadó Krisztusról elnevezett zenekar tagjait

Végül mégis megtarthatták grúziai koncertjüket.

Bajba került Grúziában a görög Rotting Christ (Rothadó Krisztus) nevű metálzenekar frontembere és dobosa, a mélyen keresztény kelet-európai ország hatóságai ugyanis riadót fújtak a zenekarnév hallatán. Mint kiderült, a grúz nemzetbiztonság sátánistaként, így terrorgyanús egyénekként tartotta számon őket, ezért, miután megérkeztek a tbiliszi repülőtérre, elvették az útleveleiket és mobiljaikat.

A HammerWorld azt írja, a két zenészt – akik egyébként testvérpár, Sakis Tolis és Themis Tolis – arról sem tájékoztatták, miért vették őrizetbe őket, csak annyit mondtak, hogy ez bizalmas információ. Majdnem tizenkét órán át voltak egy kicsi és piszkos cellában, ahol azt sem engedték nekik, hogy felvegyék a kapcsolatot ügyvédjükkel vagy a görög követséggel.

A zenekar másik két tagja nem volt rajta a nemzetbiztonság listáján, így ők a testvérpár kiszabadításáért ügyködtek a helyi koncertszervezővel, aki jogi szakértőket, újságírókat és aktivistákat hívott segítségül. Végül megoldották a zűrt, a koncertet is megtartották, ami a zenekar szerint fantasztikus volt, és háborítatlanul utazhattak tovább Örményországba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik