Nagyvilág

Pálffy Istvánnal pózolt a Magyarországon körözött férfi

Cikkünk megjelenése idején is elérhető a rendőrség honlapján az a négy elfogatóparancs, amelyet Kutas László Krisztián ellen állított ki a rendőrség. Az Átlátszó vette észre, hogy a csalás miatt körözött férfi együtt pózolt Pálffy István volt tévéssel, aki jelenleg Magyarország rendkívüli és meghatalmazott dublini nagykövete.

2015 óta európai elfogató paranccsal is körözött Kutas a nagykövetség épületében működő ír-magyar üzleti egylet rendezvényén vett részt úgy, hogy az Átlátszó szerint az ott dolgozók is ismerik a férfi múltját.

Az ír-magyar üzleti kapcsolatok fejlesztését támogató Irish Hungarian Business Association (IHBA) díjára pályázó, munkaközvetítéssel foglalkozó JOSH Consulting and Recruitment Agency-t 2016-ban hozta létre Kutas. Az öt legjobb közé bekerült a cég, de az ezer eurós díjat végül más vitte el.

Kutas az irországimagyarok.eu oldalon egy erkölcsi bizonyítványt mellékelve utasította vissza a csalással kapcsolatos vádakat, azt állítva hogy tanúként nem jelent meg egy tárgyaláson, azért körözik. Ezt azonban cáfolni látszik az az információ, amely szerint

a Paca becenévre hallgató Kutast a Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja is adott ki elfogató parancsot. Ez pedig a gyanúsítás közlése után lehetséges csak: vagy előzetesből, esetleg bv-ből szökik meg vagy nem jelenik meg időben a jogerősen kiszabott szabadságvesztés-büntetés végrehajtásának letöltésére.

Kiemelt kép: Pálffy István a KDNP szóvivője (j) részt vesz Rogán Antal, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján a két párt balatonszárszói közös frakcióülése után, a Képviselői Irodaházban 2014. január 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik