Nagyvilág

A Ripost mellett a nemzeti konzultációt is exportáltuk Szlovéniába

Több cikkben beszámoltunk már róla, hogy a Habony Árpád és köre hogyan kezdett el terjeszkedni a szlovén médiapiacon. Ennek eredményeképpen hamarosan a szomszédos országban megjelenik a kormánypárti bulvárlap, a Ripost ottani kiadása.

A Magyar Narancs most arról ír, hogy a jelek szerint Orbán Viktor tanácsadója sikeresen exportálta a nemzeti konzultációt is. A héten minden szlovén szavazópolgár megkapta a Fidesz-barát SDS párt hat kérdésből álló nemzeti konzultációját. A lap szerint az SDS ugyanolyan demagóg állításokkal dolgozik, mint Orbánék.

Például, hogy egyetértenek-e egy olyan adócsomaggal, mellyel évi 900 euróval több maradna mindenki zsebében, a családi pótlék emelésével vagy azzal, hogy az állam segítse a gyerekes családok lakáshitelének visszafizetését.

Arról kérdezik többek közt a választókat, hogy egyetértenek-e egy olyan adócsomaggal, mellyel évi 900 euróval több maradna mindenki zsebében, vagy hogy – a demográfiai problémák enyhítése érdekében – egyetértenek-e a családi pótlék emelésével vagy azzal, hogy az állam segítse a gyerekes családok lakáshitelének visszafizetését,

olvasható a Magyar Narancs cikkében.

A konzultáció utolsó kérdése átírná Szlovénia nemzeti himnuszát, az SDS azt szeretné elérni, hogy a jelenlegi szöveget bővítsék ki nacionalista, és istenre is hivatkozó sorokkal.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik