Nagyvilág

Magyar rabszolgatartókat ítéltek el Angliában

Összeadva 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a két magyar férfit, akik konyhai munkára csempésztek Magyarországról Angliába embereket, írja a DailyMail.

A két elítélt bűnszövetkezet tagjaként megtévesztették áldozataikat, hogy Magyarországról az Egyesült Királyságba utazzanak velük. Később súlyos adminisztrációs, szállás- és útiköltséget szedtek tőlük, ezáltal olyan adósságba keveredtek, amit nem tudtak rendezni.

A  37 éves E. László és a 25 éves O. Gábor folyamatosan azzal fenyegette a munkásokat, hogy bántalmazzák vagy kidobják őket a lakásukból, ha nem dolgoznak.

A rendőrség tavaly júniusban adott ki ellenük elfogatóparancsot, miután rájöttek, hogy migránsokat foglalkoztatnak illegálisan. A konyhai kisegítők rabszolgaként dolgoztak, kihasználták őket, életkörülményeik rosszak voltak, és nem – vagy csak alig – jutottak fizetéshez.

A koronabíróság kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és modern rabszolgatartás vádjában is bűnösnek találta őket. Utóbbira korábban még sosem volt példa az országban.

E. László hét és fél év, O. Gábor hat év börtönbüntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik