Nagyvilág
Vatikánváros, 2017. április 9.
Ferenc pápa virágvasárnapi misét pontifikál a vatikáni Szent Péter téren 2018. március 25-én. A húsvéti nagyhetet felvezetõ vasárnapon a katolikus egyház Jézusnak a kereszthalála elõtti Jeruzsálembe vonulásáról emlékezik meg. (MTI/EPA/Angelo Carconi)

Ferenc pápa: Európának erősödnie kell

24.hu
24.hu

2018. 03. 29. 12:31

Korábban a témában:

Európa politikai és erkölcsi megerősödését szorgalmazta Ferenc pápa a La Repubblica című olasz napilapban nagycsütörtökön megjelent interjújában. A katolikus egyházfő szerint a kontinensen sokan csak rituáléiban, és nem szívükkel és lelkükkel élik meg a vallást. A vallásosság elsősorban Dél-Amerikában, Észak-Amerika egyes részein, Ausztráliában és Afrikában erős, tette hozzá.

Európának politikailag és morálisan is erősödnie kell

– mondta. Figyelmeztetett az Európában élő szegényekre és a menekültekre, akikkel törődni kell. Afrika is segítségre szorul, nagy a szenvedés a kontinensen, fogalmazott.

Innen hurcolták el a rabszolgák tömegeit, fájdalommal megterhelten

– emlékeztetett.

Ferenc pápa szerint napjainkban különösen fontos a nevelés.

A fiatalok dolgozni akarnak, a munka azonban önmagában nem elegendő

– jelentette ki, hozzáfűzve, hogy ugyanilyen fontos a felebarátaink, a családunk és a városunk iránti szeretet érzésének megteremtése. „De mindenekelőtt a felebarátok iránti szeretetet hangsúlyozom” – tette hozzá.

Az interjúban az 1976 óta működő újság egyik alapítója, Eugenio Scalfari forradalmárként említette a pápát. „Megtiszteltetés számomra, hogy így jellemeznek” – válaszolta az egyházfő.

(MTI, kiemelt kép:MTI/EPA/Angelo Carconi)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901), Idylle princière, 1897
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.