Nagyvilág

Franciaországi támadás: meghalt a hős rendőr

Mint ismert pénteken három embert ölt meg és tizenhatot sebesített meg három támadásban egy dél-franciaországi túszejtő Trebes városában. Emmanuel Macron francia államfő közölte, hogy Franciaország iszlamista terrortámadást szenvedett el.

A támadó a 26 éves Redouane Lakdim marokkói származású, carcassonne-i lakos először megállított egy gépkocsit, rálőtt vezetőjére és utasára, majd Carcassonne-ban a kaszárnya közelében kocogó rohamrendőrökre lőtt, ezután hajtott a kisváros szupermarketjéhez, ahová kézifegyverrel több lövést leadva behatolt, és túszokat ejtett. A támadó a rendőrök közbelépésére a túszok többségét elengedte.

Arnaud Beltrame 45 éves csendőrtiszt önként vállalta, hogy a támadó által élő pajzsként használt túsz helyett a túszejtővel marad. A férfit a torkán érte a lövés.

A csendőrség alezredese önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséért cserébe. Működő mobiltelefonját az asztalra helyezte, a csendőrség elit egységének tagjai ezen keresztül hallották meg, hogy a túszejtő rálőtt, megrohamozták az épületet, és megölték a támadót.

(BBC)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Sebastian Nogier

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik