Nem szedhetnek belépőt az uniós pénzből épült sportpályákért Hajdúhadházon

Jávor Benedek szerint az egész arra ment ki, hogy kiszorítsák a roma gyerekeket, akikre hivatkozva a közösségi létesítményre támogatást nyertek.
Kapcsolódó cikkek

Nem szedhet belépődíjat a hajdúhadházi önkormányzat az uniós támogatással épült közösségi létesítményben – ez derül ki abból a levélből, amit az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága küldött Jávor Benedek európai parlamenti képviselőnek.

A Népszava írta meg tavaly szeptemberben, hogy a város arra kapott támogatást, hogy a túlnyomórészt hátrányos helyzetű lakosság számára biztosítsák a megfelelő sportolási lehetőséget. Ehhez képest belépődíjat vezettek be, illetve a létesítmény részeként épült játszóteret regisztrációval lehetett használni, de több helyi is arra panaszkodott, hogy nem kaptak tájékoztatást arról, hogyan regisztrálhatnak. Jávor Benedek szerint valójában arról van szó, hogy ki akarták szorítani a roma gyerekeket az európai közpénzből épült játszótérről.

Sorosbérencek lázítják a helyi cigányságot a hajdúhadházi polgármester szerint
Visszafizettethetik az uniós támogatást az önkormányzattal, ha kiderül, hogy jogtalanul szednek pénzt a hátrányos helyzetűeknek épített játszótéren.

A bizottsági levélből kiderül, hogy az uniós testület tájékoztatást kért a pályázatért felelős magyar hatóságtól, amely a helyszíni ellenőrzést követően cselekvési tervet írt elő. Ennek része, hogy el kell törölni a sportpályák belépődíját, a regisztrációra pedig állandó helyszíni lehetőséget kell biztosítani, munkaidőn kívül is.

A testület tájékoztatása szerint a cselekvési terv biztosítja, hogy a környékbeli családokat egyformán kezeljék, és az uniós támogatásból finanszírozott fejlesztést egyformán használhassák.