Nagyvilág

13 gyerek felügyeleti jogát kapta meg egy japán férfi

24.hu
24.hu

2018. 02. 20. 10:38

Elismerte egy 28 éves japán férfi apasági jogait és átadta neki béranyáktól született 13 gyermekének egyedüli felügyeleti jogát kedden az illetékes thaiföldi bíróság. A központi fiatalkorúak bírósága megállapította, hogy a 28 éves férfi valamennyi gyermek biológiai apja, aki képes felnevelni őket, mivel egy japán tőzsdén jegyzett közismert vállalkozás alapítója és elnöke.

A felperes egy közismert, Japánban jegyzett cég örököse és elnöke, számos más vállalkozás tulajdonosa és részvényese, így megvan a pénzügyi alapja és a stabil bevétele valamennyi gyermek felneveléséhez

– indokolta döntését a testület.

A gyermekek legjobb érdekeit az szolgálja, hogy biológiai szülőjével nőjenek fel

– tették hozzá, kimondva azt is, hogy a férfi nem vétkes emberkereskedelemben.

A japán férfi, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra, hazájában tervezi felnevelni 13 gyermekét, akik jelenleg thaiföldi nevelőszülők gondozásában vannak. A férfi már nevel három gyermeket, akiket szintén béranyák hoztak világra Thaiföldön. Egy helyi bíróság még 2015-ben ruházta rá az apasági jogokat.

A Thaiföldet 2014-ben megrázó béranyasági botrány kirobbanásakor menekült el az akkor 24 éves üzletember Thaiföldről, majd keresetet nyújtott be az illetékes bírósághoz gyermekei felügyeli jogát kérve.

Ügyvédje elmondta, hogy ügyfele azért nemzette a gyerekeket, mert nagy családot akart, és vagyonát gyermekeire kívánja hagyni. DNS-vizsgálattal állapították meg apaságát.

A japán férfi személyesen nem jelent meg a bíróságon, videokapcsolattal tett vallomást a tárgyaláson, amelyet élénk közérdeklődés övezett a délkelet-ázsiai országban.

A thaiföldi törvényhozás 2005-ben fogadott el szigorú törvényt a béranyaságról, megtiltva külföldieknek a béranyafogadást. Az intézkedést a japán férfi és egy ausztrál házaspár esete nyomán fogadták el, utóbbiaknak ikreik születettek 2013 decemberében béranyától, de nem vették magukhoz a Down-kóros fiúkat, csupán egészséges kislányukat.

(MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Andratx, 2018. június 11.
Villámok cikáznak az égbolton a Baleár-szigeteken fekvő Andratx felett 2018. június 11-én. (MTI/EPA/Cati Cladera)

Időjárás: egyre nagyobb veszélybe kerülünk

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.