Nagyvilág

Lombos-szoknyás portrék készültek Obamáékról

A Nemzeti Portré Galériába kerül a volt elnök és nejének képe, ami reményeik szerint fiatalokat inspirál majd.

Festményt kapott Barack Obama volt amerikai elnök és felesége, Michelle, a két portrét hétfőn leplezték le a Nemzeti Portré Galériában, Washingtonban. A Huffington Post cikke szerint először az egykori first lady képét mutatták be, amit Amy Sherald festett. Michelle Obama ezen világoskék háttér előtt ül egy hatalmas uszályú, fekete-fehér, itt-ott színes ruhában.

Ezután következett az exelnök portréja: Barack Obamáét Kehinde Wiley készítette, Obama egy faszéken ül rajta egy levelektől hemzsegő zöld pokol közepén. Mindkét Obama fekete képzőművészt választott amúgy.

Beszédében Michelle Obama megemlékezett apjáról, aki mindent feláldozott, hogy gyerekeinek minél több esélyt biztosítson. Megemlítette, azokra a (színesbőrű) lányokra gondol, akik egy nap eljönnek a galériába, és majd felnézve a festményre az villan át az agyukon, hogy ez a nő is csak olyan, mint őmaguk.

Barack Obama feleségét dicsérte, illetve a festőnőt, akinek képéből kiviláglik a volt first lady bája, intelligenciája, kelleme és dögössége.

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / SAUL LOEB)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik