Nagyvilág

Megölte a lányát egy apa, mert „nem bírta elviselni a szenvedését”

Megfojtotta a 19 éves lányát, Oliviát a 64 éves Richard Kray, 2017. július 21-én este, az otthonában, egy kenti lakókocsiparkban. A férfi a gyilkosság után átment a volt feleségéhez, a lány anyjához, és őt is megpróbálta megölni. A nő sokáig küzdött az életéért, végül sikerült elmenekülnie, és elfutni egy közeli rendőrőrsre. Richard Krayt nem sokkal később letartóztatták.

A férfi elismerte a lánya megölését, és a volt felesége ellen elkövetett gyilkossági kísérletet is. Kray, aki a pszichiátriai intézményekben dolgozott, azzal magyarázta a tettét, hogy a végső elkeseredésig jutott a lánya mentális zavarai miatt. Olivia tíz éves kora óta küzdött szorongásos zavarral, és más pszichés betegségekkel.

Kray azt mondta, hónapokig gyötrődött, de nem bírta tovább nézni a lánya szenvedését. A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a férfi legalább két embernek, például a nővérének is említette a gyilkosság előtti hónapokban, hogy csak a lányának és a volt feleségének is úgy lenne a legkönnyebb, ha megölné őket.

A bíró sajátos ítéletet hozott az ügyben. Kray tíz év börtönbüntetést kapott, de csak az után kell majd börtönbe vonulnia, ha egy speciális pszichiátriai klinikán megfelelő kezelést kapott.

(via BBC, kiemelt képünkön Olivia Kray, fotó: Facebook)

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik