Nagyvilág

Mosógépben végezte ki barátnője macskáját egy férfi

Nem küldte börtönbe az orosz bíróság a 37 éves Ivan Vaszilijevet, aki brutális módon, mosógépben végezte ki a barátnője macskáját, az Oroszország északi részén fekvő Ukhtában.

A férfi, aki korábban ült már rablásért és gyilkosságért, azt mondja, nagyon elkeseredett, amikor a nő elhagyta, ezért megivott négy üveg vodkát. Részegen, hirtelen felindulásból dobta bele a macskát a mosógépbe, amelyik éppen egy forró vizes programot futtatott. Az állat csodával határos módon túlélte a mosást, Vaszilijev azonban beindította a centrifugát is. A gép 30 perces, percenként 800 fordulatos pörgését a macska már nem élhette túl.

Ivan Vaszilijev a kivégzett macskával, fotó: VKontakte

A férfi videóra vette az állat szenvedését, majd a felvételt elküldte a barátnőjének. Azt írta neki, az állat még életben van, haza kellene mennie, ha meg akarja menteni. A 24 éves nő rendőrökkel együtt tért vissza a lakásba, hogy összeszedje a maradék holmiját.

A férfit letartóztatták, és el is ítélték állatkínzás miatt, a börtönt azonban megúszta. Vasiliev először tagadta, hogy megölte a macskát, azt mondta, annyira szerette az állatot, hogy egy embert is hamarabb megölt volna. Később elismerte, hogy a négy üveg vodka bedöntése után, talán mégis csak kivégezhette az állatot.

A bíróság egy év próbaidőre ítélte a férfit, aki ez alatt, nem hagyhatja el a várost, és nem mehet bizonyos nyilvános helyekre.

(via Metro, kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik