Nagyvilág

Újabb vérfürdő Kabulban

Egy mentőautóba rejtett pokolgép robbant.

Legkevesebb negyvenen meghaltak és száznegyvenen megsebesültek egy robbanásban az afgán fővárosban, Kabulban – közölte az egészségügyi minisztérium. Korábban tizenhét halottról és nyolcvan sebesültről számolt be megbízható forrásokra hivatkozva a Tolo News helyi tévéállomás.

A beszámolók szerint egy mentőautóba rejtett pokolgép robbant. A bomba akkor lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás a több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. A környéken sűrű füst gomolyog.

A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek találhatók. Az Emergency olasz humanitárius szervezet a Twitteren azt írta, hogy az általa üzemeltetett kórházba több mint ötven sebesültet szállítottak.

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja támadta meg a fővárosban lévő Intercontinental szállodát, akkor 43-an haltak meg és sokan megsebesültek. A merénylet végrehajtásáért a felelősséget az afganisztáni tálibok vállalták.

Vérfürdővé változott a kabuli túszdráma
A luxusszálloda elleni merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét. A hatóságok végeztek a támadókkal.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

Ajánlott videó

Olvasói sztorik