Nagyvilág

Messzire gurult az amerikai fegyvermániások gyógyszere

„Nem vesszük félvállról ezt a történelmi szimbólumot. A jelenlegi hozzáállás a jogi környezethez, illetve az üldöztetés, amit ez a csillag jelképez, sokban hasonlítanak” – írja egy terméke leírásában a Tactical Shit nevű, amerikai webshop.

Screenshot: Tactical Shit

A termék egy a vészkorszakban a zsidók számára kötelezően viselendő sárga csillag, aminek közepére a „fegyvertulajdonos” szót írták. Az üzlet egy másik felvarróján, egy fehér Dávid-csillagon a „republikánus” felirat olvasható. Vagyis a missouri Saint Petersben működő fegyverbolt tulajdonosa szerint, az Egyesült Államokban, a lőfegyver-tulajdonosok, és republikánusok ugyanolyan üldöztetésnek vannak kitéve, mint a zsidók voltak, a holokauszt idején.

Az üzlet, illetve tulajdonosa, TJ Kirgin többször kavart már botrányt, „sajátos humorú vásárlóinak szánt, egyesek számára talán sértő” portékájával. Miután a holokauszt-felvarrókról izraeli lapok is beszámoltak, a Tactical Shit gyorsan bejelentette, hogy többé nem árulják azokat.

Kirgin szerint, azonban szó nincs arról, hogy azért szüntették be az árusításukat, mert valakiket sértettek. A döntés hátterében csak annyi áll, hogy a csillagok már nem annyira időszerűek, mióta Donald Trump ül az elnöki székben.

(via Riverfront Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik