Nagyvilág

Egy feszülettel ölte meg lányát, mert azt hitte, megszállta az ördög

Az amerikai nő gyermeke torkán nyomta le a keresztet. Épelméjűnek nyilvánították, és elítélték szándékos emberölésért.

Egy amerikai esküdtszék bűnösnek talált szándékos emberölés vádjában egy 51 éves nőt, aki egy feszületet nyomott le 33 éves lánya torkán, mert szerinte gyermekét megszállta az ördög – jelentette a helyi sajtó. Juanita Gomez 2016 augusztusában ölte meg lányát, elmondása akkor, amikor megpróbálta kiűzni belőle a sátánt.

Geneva Gomez holttestét anyja Oklahoma városában található otthonában találta meg barátja, aki azután kereste fel, hogy nem tudta elérni. A holttestet a padlón fekve találta, felismerhetetlenségig összeverve, olyan pozícióban, mintha keresztre lett volna feszítve. Mellkasán egy feszület volt.

A kiérkező rendőrök azonnal letartóztatták az áldozat anyját, aki elismerte, hogy megverte a lányát, és lenyomott a torkán egy vallási érmet és egy keresztet. Állítása szerint ezt azért tette, mert gyermekét megszállta az ördög és megpróbálta belőle kiűzni. Majd végignézte, ahogy lánya meghal. A boncolás eredményei szerint a 33 éves nő halálát a testét ért ütések okozták.

A nő tárgyalása kedden kezdődött, és az esküdtek már csütörtökön bűnösnek mondták ki. Korábban egy pszichológus megállapította, hogy a nő beszámítható, csak megpróbálta eljátszani, hogy mentális problémáktól szenved, hogy beszámíthatatlannak nyilvánítsák.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik