Nagyvilág

Valaki az NWA Fuck tha Police című számával szórakoztatja a zsarukat a rendőrségi adóvevőkön

Az új-zélandi rendőrök nem találják viccesnek a rendőrségi frekvencián meghackelését.

Az új-zélandi Dunedin város rendőrei az elmúlt napokban többször is kénytelenek voltak végighallgatni az NWA amerikai rapcsapat rendőrgyalázó himnuszát, a Fuck Tha police című számot, amit ismeretlenek a rendőrségi adóvevőkön keresztül játszottak le – jelentette az Otago Daily Times című lap.

Az újság cikke szerint előző hét pénteken, majd több alkalommal a hétvégén és hétfőn is hallani lehetett a legendás kaliforniai rapbanda slágerét a rendőrségi frekvencián. Amit a Rage Against the Machine rockzenekar feldolgozásában is élvezhettek a rendőrök.

A helyi rendőrség biztos abban, hogy nem egy rendőrségi adóvevőn keresztül lehetett hallani a számokat, mert nem hiányzik egy darab sem. Egyben közölték, az ismeretlen elkövető „emberek életét veszélyezteti” a rendőrségi frekvencia használatával.

Elmondásuk szerint előző hét pénteken pont akkor lehetett hallani a számot, amikor kihívták a rendőröket egy férfira, aki fegyvert fogott egy autósra, és a rendőrök éppen a kivonulást szervezték. „A rendőrségi adóvevők megzavarása a közbiztonságot veszélyezteti”, és akit elkapnak „akár egy évig tartó börtönbüntetést is kaphat” – mondta el a lapnak egy helyi rendőrtiszt.

Az NWA 1988-ban adta ki a Fuck Tha Police című számot a az egyik legmeghatározóbb hip hop albumnként számon tartott Straight Outta Compton című albumon. A rendőri brutalitás és a bőrszín alapú megkülönböztetés ellen tiltakozó szám az együttes egyik legnagyobb slágere lett. Sikerét jól mutatja, hogy a Rolling Stone magazin beválasztott a minden idők legjobb számait tartalmazó 500-as listára.

(Kiemelt fénykép:Az NWA-t beválasztják a Rock and Roll hírességek csarnokába, 2016-ban. Fotó: AFP/Theo Wargo/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik