Nagyvilág

Azt sem tudja, mire szórja a magyar adófizetők pénzét a kormány a határon túli szervezeteknek

Tavaly az év utolsó napjaiban nagy költekezést művelt az Orbán-kormány, ennek részeként csaknem 27 milliárd forint jutott az Erdélyi Református Egyházkerületnek, aztán egy kárpátaljai alapítvány 2 milliárdot kapott, a Székelyvarság Sí- és Túraközpont Egyesületnek pedig 420 millió forintot ítéltek meg. De hogy pontosan mire, azt nem tudni, ezek a határon túli szervezetek csak most találják ki, hogy mire fogják költeni a megnyíló pénzcsapból kiömlő magyar adóforintokat – ezt a következtetést lehet levonni abból, amit a lebonyolításért felelős nemzetpolitikai államtitkár mondott.

Potápi Árpád a Hír TV összeállítása szerint azt közölte, hogy a kiválasztott határon túli szervezetektől a magyar kormány nem várta el, hogy előzetesen megmondják, mire költik az anyaországi adófizetők pénzét.

Nem kellett teljesen pontosan megmondani, mert most alakítják ki és most nézik meg, pontosan kiket és hogyan tudnak támogatni ebből.

A pénzt amúgy támogatási előlegként, egyösszegben meg is kapják.

A legnagyobb nyertes Erdélyi Református Egyházkerületet az Orbán Viktor bizalmasaként emlegetett Kató Béla püspök vezeti.

A pénzosztásból a magyarországi református egyháznak is jutott, több tízmilliárd forint, emlékeztet a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó csatorna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik