Nagyvilág

„Az évszázad bűnténye” – betört a rendőrségre, hogy visszaszerezze biciklijét

A bizonyítékraktárból lovasította meg kerékpárját, mert nem adták neki vissza. A Utah államban történt betörés több héten át senkinek sem tűnt fel.

Letartóztattak egy 37 éves férfit a Utah állambeli Provo városában, miután betört a helyi rendőrség bizonyítékraktárába, és magával vitte saját kerékpárját – jelentette a helyi sajtó David Elwin Snow a testvérével együtt hajtotta végre a merész bűntényt, ami több héten át nem is tűnt fel senkinek a rendőrségen.

Snow és testvére még december 18-án jelent meg a rendőrségen, hogy visszakérje biciklijét, amit egy teljesen más ügy miatt letartóztatott férfitól foglaltak le a rendőrök. Nisha King rendőrőrmester a Desert Newsnak elmondta: mivel Snow nem jelentette be a kerékpár ellopását, a rendőröknek sok időbe telt annak megállapítása, hogy a bicikli valóban az övé-e.

A testvérek végül nem várták meg, míg a rendőrök kitalálják, hogy mi legyen, és inkább elmentek a rendőrségről. Aznap este azonban már vissza is tértek, és visszaszerezték a kerékpárt, egy külső raktárterületről, ahol a rendőrök a bizonyítékokat tárolták.

A bicikli eltűnését a rendőrök egészen addig nem vették észre, amíg újra őrizetbe nem vették a férfit, akitől lefoglalták. Ő mondta el a rendőröknek, hogy Snow és testvére azzal büszkélkedett, hogy „az évszázad bűntényét hajtották végre és betörtek a rendőrségre.”

A kerékpárt végül Snow nagymamájának házában találták meg a rendőrök, előző hét szerdán. A férfi ellen végül betörés vádjával indítottak eljárást a rendőrök, mert „bement a rendőrség egy körbekerített, zárt területére” – mondta el King. Az őrmester hozzátette: lopással nem vádolják, „mert a saját kerékpárja volt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik