Nagyvilág
Madrid, 2018. január 7.
A spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME) által közreadott képen az alakulat tagjai egy jármûvet tolnak az AP6-os országút Madrid és Segovia közötti szakaszán 2018. január 7-én. Az autópályán százak kényszerültek arra, hogy jármûvükben töltsék az egész éjszakát. A közlekedési hatóságok szerint mintegy ezer jármû továbbra is a hó foglya. (MTI/EPA/UME)

Több ezren rekedtek autójukban a havazásban Spanyolországban

24.hu
24.hu

2018. 01. 07. 17:58

Több ezer ember rekedt a gépkocsijában vasárnapra virradóra a spanyol utakon a heves havazásban, a legrosszabb helyzet az AP6-os országút Madrid és Segovia közötti szakaszán alakult ki, ahol százak kényszerültek arra, hogy járművükben töltsék az egész éjszakát. A spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME) 250 katonát küldött az autósok kiszabadítására. A közlekedési hatóságok szerint mintegy ezer jármű továbbra is a hó fogja.

Madrid, 2018. január 7.
A spanyol hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME) által közreadott képen az alakulat tagjai dolgoznak az AP6-os országút Madrid és Segovia közötti szakaszán 2018. január 7-én. Az autópályán százak kényszerültek arra, hogy jármûvükben töltsék az egész éjszakát. A közlekedési hatóságok szerint mintegy ezer jármû továbbra is a hó foglya. (MTI/EPA/UME)
Fotó: MTI/EPA/UME

A spanyol közszolgálati televízióban mutatott felvételek alapján a katonák és a tűzoltók hókotrókkal igyekeztek szabaddá tenni az utakat. A hóban rekedt autósokat pedig pokrócokkal és meleg italokkal látták el.

A tél beköszönte a karácsonyi szabadságukból hazafelé tartó spanyolokat váratlanul érte. Számos érintett arra panaszkodott, hogy órákig kellett a hidegben segítségre várnia. „Néhány autóban elfogyott a benzin. Lassan kezdünk aggódni” – mondta Sara Ramos a spanyol televíziónak, aki férjével és két kisgyerekével autóstul rekedt a hóban. A család a járművében töltötte az éjszakát, utoljára szombat délben ettek valamit.

San Rafael, 2018. január 7.
Jármûvek vesztegelnek a sûrû hóesésben az AP6-os autópályán, a közép-spanyolországi San Rafael közelében 2018. január 7-én. (MTI/EPA/Delfin Garcia)
Gotó: MTI/EPA/Delfin Garcia

A közlekedési hatóság azt javasolta az érintetteknek, járassák a motorokat, hogy melegen tartsák magukat.

Avila, 2018. január 7.
Sielõ férfi a közép-spanyolországi Avila egyik lejtõs utcáján 2018. január 7-én. (MTI/EPA/Raul Sanchidrian)
Síelő férfi a közép-spanyolországi Avila egyik utcáján 2018. január 7-én. Fotó: MTI/EPA/Raul Sanchidrian

A spanyol meteorológiai szolgálat vasárnap erős széllel kísért újabb havazásra és esőzésre figyelmeztetett, és 37 tartományban riasztást adott ki várható heves havazás, erős szél és záporok miatt. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.