Nagyvilág

Százmillió eurót nyertek a lottón Bilbao munkásnegyedében

Hétszázmillió eurós pénzesőt hozott Spanyolországban a vízkereszti lottó, amelynek százmillió eurós (31 milliárd forintos) főnyereménye a baszkföldi Bilbao munkás- és diáknegyedének lottózóira hullott.

Keményen dolgozók munkások vagyunk – mondta újságíróknak az adózás előtt 200 ezer eurót érő 500 telitalálatos szelvény egyik birtokosa, egy bilbaói bártulajdonos, aki egymaga 133 darabot adott el saját kocsmájában a győztes sorozatszámú szelvényekből, és egyet megtartott magának.

A vízkereszti lottón minden korábbinál nagyobb összeget, 700 millió eurót (216,5 milliárd forint) osztottak szét, és nemcsak Bilbaóban törtek ki spontán örömünnepek szombat este a nyeremények láttán, hanem szerte Spanyolországban. A spanyolok eszeveszetten játszanak mindkét nagy lottón, a több mint kétszáz éve létező karácsonyin és a vízkeresztin is. Elérheti a 80 százalékot a szerencsejátékban részt vevő felnőttek aránya. (MTI)

Kiemelt kép: Az ötödik legértékesebb nyeremények egyikét érő szelvényt értékesítő lottózó alkalmazottai ünnepelnek a karácsonyi lottó sorsolása után Bilbaóban. Fotó: MTI/EPA/Luis Tejido

Ajánlott videó

Olvasói sztorik