Nagyvilág
A man passes by a section of the Berlin Wall with a graffiti featuring the Star of David and the Israeli flag with the German flag, by the artist  by Guenther Schaefer. East Side Gallery, Berlin.***ISRAEL OUT*** (Photo by Omer Messinger/NurPhoto)

Kiutasítanák az antiszemitákat Németországból

24.hu
24.hu

2018. 01. 07. 19:45

Ki kell utasítani az antiszemita külföldieket Németországból a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) törvényjavaslata szerint, amelyet a holokauszt emléknapján, január 27-én nyújtanak be a szövetségi parlamentnek – írták német lapok.

A tervezet szerint a Bundestagnak állást kell foglalnia amellett, hogy a zsidó élet korlátlan elfogadása a sikeres társadalmi beilleszkedés mércéje Németországban, és rögzítenie kell, hogy nincs helye az országban olyan embernek, aki elutasítja a zsidókat vagy Izrael államisághoz fűződő jogát. Ezért a kormánynak gondoskodnia kell arról, hogy a kiutasításról szóló hatósági határozatok mérlegelésében az eddiginél nagyobb súllyal vegyék figyelembe a közösség elleni gyűlöletre uszítást.

A tervezet szerint az arab kultúrkörből származó emberek befogadása révén új vonásokkal bővült a németországi antiszemitizmus. Ezzel a jelenséggel, valamint a már hosszabb ideje Németországban élő muszlimok antiszemitizmusával kiemelten kell foglalkozni.

A CDU/CSU szorgalmazza továbbá, hogy a kormány lépjen fel egy nemzetközi kezdeményezés ellen, amely popsztárok, köztük Brian Eno, Roger Waters és Sinéad O’Connor támogatásával izraeli termékek bojkottjára szólít fel.

A Die Welt című lap, amely szombaton ismertette a határozati javaslatot, kiemelte, hogy a kiutasítás ugyan a németországi tartózkodási jog megvonásával jár, de nem vezet minden esetben kitoloncoláshoz.

Kiemelt kép: Omer Messinger/NurPhoto

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Győr, 2018. április 5.
Pintér Sándor belügyminiszter a Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezésére szolgáló győri épületegyüttes átadásán 2018. április 5-én. Az 5429 négyzetméter alapterületű épületegyüttest több mint 2,8 milliárd forintból alakították ki.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.