Nagyvilág

Lezuhant egy hidroplán egy családdal Sydney közelében

Mindenki meghalt. A tragédia oka egyelőre nem ismert.

Folyóba zuhant egy hidroplán Szilveszter este Sydneytől északra, fedélzetén egy nyaralását töltő brit családdal. A Hawkesbury folyón történt szerencsétlenségben életét vesztette a brit család mind az öt tagja, köztük egy 11 éves kislány, valamint a gép pilótája is – jelentette hétfőn a helyi média.

Az ABC ausztrál médiatársaság híradása szerint az áldozatok egyike, az 58 éves Richard Cousins, a Compass Group multinacionális étkeztetési vállalat vezérigazgatója volt. A sydney-i öböl és a Hawkesbury folyó menti éttermek közötti hidroplános repülőút igen népszerű a turisták körében, s a szolgáltatás közel 80 éve működik.

A gép egy szilveszteri ebédről vitte hazafelé a brit vállalatigazgató családját, amikor balesetet szenvedett. A rendőrség együttműködik az ausztrál közlekedésbiztonsági hatósággal, hogy kiemelhessék a Cowan településnél elsüllyedt gép roncsait a 13 méter mély folyómederből. A baleset okát még nem tudják. A Sydney környéki hidroplános repüléseket további intézkedésig leállították. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik