Nagyvilág
VATICAN CITY, VATICAN - JUNE 28:  Pope Francis attends his weekly audience  in St, Peter's square  on June 28, 2017 in Vatican City, Vatican. This afternoon Pope Francis will appoint five new Cardinals during a Consistory.  (Photo by Franco Origlia/Getty Images)

Ferenc pápa nekiugrott a „pusztító fogyasztói szemléletnek”

24.hu
24.hu

2018. 01. 01. 17:36

Ez hangzott el a világ tán legfontosabb ablakából.
Korábban a témában:

A katolikus egyházfő újév napi szentmiséjén békés jövőt kívánt mindenkinek, közöttük a menekülteknek is 2018-ra.

A Szent Péter bazilikában és a téren esőben összegyűlt mintegy negyvenezer hívő előtt a bevándorlókról szólva azt mondta, „készek életüket is kockáztatni, hogy biztosítsák a békés jövőt, mely mindnyájunk joga”. Kérte:

ne oltsuk ki a reményt a szívükben, ne fojtsuk el a béke iránti várakozásukat.

Beszélt arról, hogy az elmúlt években bevándorlók százezrei keltek át a Földközi-tengeren Észak-Afrikából embercsempészek életveszélyes járművein.

A pápa tavaly ellátogatott Mianmarba és Bangladesbe, ahol a muszlim rohingja menekültek sorsa állt zarándokútja központjában, és bírálta a Donald Trump amerikai elnök szándékát, hogy falat emel a mexikói határon a bevándorlók távoltartására.

Hétfői szentbeszédében Ferenc pápa hangsúlyozta: mindenkinek gondoskodnia kell a lelkéről, egy percnyi csendet tartva minden nap, „hogy megőrizze a szabadságát a fogyasztói szemlélet banalitásának pusztításától, a kufárok harsogásától, az üres szavak áradatától, az üres fecsegések és hangos kiáltozások elborító hullámaitól”.

Egy novemberben kiadott üzenetében a pápa hangsúlyozta: aki a menekültekkel riogat, erőszakot és fajgyűlöletet terjeszt. Elismerte, hogy a bevándorlók jelenléte valós problémákat jelenthet egy országban, de arra szólított fel, hogy találjanak gyakorlati módokat az újonnan jövők befogadására.

Hétfőn mindezt megfejelte ezzel:

Fontos, hogy mindenki, a civil intézmények, közöttük az oktatási, az egészségügyi és egyházi szervezetek békés jövőt biztosítsanak a menekülteknek, a bevándorlóknak, mindenkinek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Könnygáz száll a Parlamentnél

Oszlatják a tüntetőket.

Élő videó: Könnygáz száll a Parlamentnél