Nagyvilág

Az orosz kormánypárt Putyin “végső győzelmére” számít az elnökválasztáson

Putyin-es-Medvegyev(430x286).png (vlagyimir putyin, dmitrij medvegyev, )
Putyin-es-Medvegyev(430x286).png (vlagyimir putyin, dmitrij medvegyev, )

Az Egységes Oroszország Vlagyimir Putyin elnök végső győzelmére számít a 2018. márciusi elnökválasztáson – közölte Dmitrij Medvegyev pártelnök, miniszterelnök.

Medvegyev kijelentette, pártja üdvözli, hogy Putyin egyéni jelöltként indul a jövő évi választásokon.

„Mint felelős politikai erő megértjük, hogy a jelen helyzetben Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak a párton kívüli állampolgárok legszélesebb rétegeire kell támaszkodnia” – mondta a kormányfő.

A párt éves kongresszusán Medvegyev hangsúlyozta: a párt “minden lehetséges támogatást” megad Putyinnak most és a jövőben is.

„Az Egységes Oroszország alkotmányos többséggel bír a dumában, a parlament alsóházában, meggyőző többsége van a regionális parlamentekben, és túlnyomó többsége van a helyi önkormányzatokban. Pártunk a törvényhozás teljes vertikumában jelen van. Pártunknak több mint 2 millió 200 ezer tagja és mintegy 900 ezer támogatója van. Országszerte mintegy 90 ezer alapszervezetünk működik” – mondta Dmitrij Medvegyev.

Az MTI szerint az előrejelzések Putyin győzelmét jelzik a 2018. évi választásokon, így várhatóan megkezdheti negyedik hatéves elnöki megbízatását.

Medvegyev bizakodása nem véletlen, másfél évtizede szolgál különböző posztokon már Putyin mellett. Az egykori egyetemi jogász volt már miniszterelnök, és elnök is. Akkor papíron Putyin főnökeként ült be a Kremlbe, de azonnal visszaadta a pozícióját, amikor lejárt a mandátuma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik