Nagyvilág

Börtönbe zárhatnak egy 95 éves brit nőt, aki halálra gázolt egy férfit egy temetőben

47 éves áldozata mindössze hat napja dolgozott a temetőben, amikor az idős nő megölte, mert véletlenül a gázpedálba taposott bele.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetnek Nagy-Britanniában egy 95 éves nőt, aki autójával még februárban halálra gázolt egy 47 éves temetői dolgozót – jelentette a helyi sajtó. Az angliai Maidenhead városában élő Gertrude Lister azután ölte meg az otthonához közeli temetőben Paul Millst, hogy véletlenül a fék helyett a gázpedálba taposott bele. A férfi hat nappal korábban kezdett el dolgozni a temetőben, és éppen sírokat gondozott, amikor az idős nő halálra gázolta.

Lister kedden bűnösnek vallotta magát az ellen indított bírósági tárgyaláson, halált okozó veszélyes vezetés vádjában. Az ügyében döntő bíró közölte az idős nővel, hogy reális esély van arra, hogy letöltendő börtönbüntetésre kell majd ítélnie a halálos baleset miatt. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez egy nehéz döntés lesz, ami hosszas megfontolást igényel. A nő büntetéséről január 4-én dönt a bíró.

A bíró a keddi tárgyaláson eltiltott a vezetéstől az idős nőt, közölve vele, bűncselekményt követne el, ha ezután autót vezetne.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik