Nagyvilág

Iskolabusszal ütközött egy vonat Franciaországban

Négy gyerek is életét veszthette a súlyos balesetben.

Súlyos közlekedési baleset történt Franciaország déli részén, Perpignantól 15 kilométerre, ahol csütörtökön egy iskolabuszba rohant egy vonat – írja a Reuters. A mentés jelenleg is zajlik Millas és Saint-Feliu-d’Amont települések között. A hírügynökség nem tud áldozatokról, de a BBC News négy halottról ír, mind gyerekek. 19-en sérültek meg, közülük heten súlyosan. Úgy tudni, 11-15 év közötti gyerekek utaztak a kettészakadt buszon.

A balesetet Twitterén a megye prefektusa is elismerte. A környékbeli lapnak, a L’Independant-nak egy, a vonaton utazó szemtanú arról beszélt, hogy nagyon nagy volt a csattanás és úgy tűnt, hogy kisiklik a vonat. Az utasokat a kivezényelt csendőrök mentették ki a vonatról, de a mentőcsapatok inkább a buszon dolgoznak, az sérült súlyosabban. A sérültek ellátására felkészítették a környező kórházakat.

Élisabeth Borne közlekedési miniszter mély együttérzését fejezte ki és jelezte, azonnal a helyszínre utazik. Emmanuel Macron is osztozik a fájdalomban – közölte az államfő.

(Kiemelt kép: MTI/AP/France Bleu/Matthieu Ferri)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik