Nagyvilág

A barátbérlés után a szülőkölcsönző biznisz az új trend Kínában

Az álszülők bármilyen élethelyzetben jól jöhetnek: legyen az egy kínos szülői értekezlet,  egy kellemetlen iskolai telefonhívás, vagy az új baráttal/barátnővel való első nagy találkozás. Kínában a barát és koszorúslány bérlés után megnőtt az igény a beugrós szülőkre is – írja a Telegraph – a mellékállásban álszülőként dolgozók úgy vélik, ideiglenesen komoly társadalmi katasztrófákat képesek elhárítani.

A The Global Times szerint a szolgáltatás ára óránként 5-6 font (2000 forint) körül mozog.

Az interneten olvasható hirdetések alapján az egyelőre nem világos, hogy hány fiatalnak van ténylegesen szüksége bérszülőre, de az tény, hogy Kínában virágzik az ilyen jellegű személyes szolgáltatások piaca.

A szilveszteri bulikon rendszeresen megjelennek álbarátok és barátnők szinglik oldalán, akik elébe szeretnének menni szüleik kellemetlenkedő kérdéseinek.

Koszorúslányokat is rendszeresen bérelnek esküvőkre, a lakodalmakban ugyanis gyakran elszabadul a pokol, és a koszorúslányok szexuális zaklatásnak és fizikai bántalmazásnak vannak kitéve.

A kínai média pedig épp a közelmúltban számolt be arról, hogy növekvőben a trend, hogy a fiatalok speciális appokkal rendelnek maguknak barátokat.

A szolgáltatások vélhetően azért népszerűek az ázsiai országban, mert a legtöbb ember még ma is mélyen konzervatív. Nem csak vidéken, a modern nagyvárosokban is számos előre elrendezett házasságot kötnek, a szülők nem ritkán már bébikorban kiválasztják a megfelelő párt a gyereküknek.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik