Nagyvilág

A meggyilkolt volt jemeni elnök unokaöccsével is végeztek a lázadók

A meggyilkolt volt jemeni államfő pártja, az Általános Népi Kongresszus (GPC) szerint a magas rangú katonai parancsnoki tisztséget betöltő Tárik Mohammed Abdullah Szálehhel az Irán támogatását élvező síita lázadók egy összecsapás során végeztek. Hollétéről a húszik vasárnap este indított támadása óta nem lehetett tudni.

Abdul-Malik al-Húszi a síita lázadók vezére a nap folyamán tagadta, hogy Száleh fiait őrizetbe vették. Részleteket közlése nélkül, azt állította, hogy ők kórházban vannak.

Hétfői értesülések szerint Szanaa déli negyedeiben, ahol a legsúlyosabb összecsapások zajlottak, a húszik elfogták Száleh családtagjait, illetve hívei ellen razziákat is tartottak a fővárosban, többeket őrizetbe véve.

A 75 éves Ali Abdullah Száleh hétfőn vesztette életét a húszi lázadókkal vívott harcokban a főváros, Szanaa külterületén. Száleh alig néhány órával korábban jelentette be hivatalosan, hogy megszakítja szövetségesi kapcsolatait a húszi lázadókkal népellenes cselekedeteik, illetve amiatt, hogy Irán politikai akaratát hajtják végre.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik