Nagyvilág

Repülőgépről látták az észak-koreai rakétát

Erre aztán tényleg lehet mondani, hogy nem mindennapi égi jelenség.

A Cathay Pacific San Franciscóból Hong Kongba tartó járatáról a beszámolók szerint látni lehetett a legutóbbi észak-koreai ballisztikus rakétakísérletet, közölte hétfőn a légitársaság, rámutatva ezzel, hogy milyen komoly veszéllyel fenyegetnek a phenjani tesztek.

A november 29-i rakétakísérlet idején a repülő éppen Japán mellett haladt el, és mint ismert, a fegyver éppen a Japán-tengerbe zuhant.

A járat személyzete azonnal jelezte a japán légiforgalmi irányítóknak, hogy mit láttak.

Tájékoztatjuk, hogy szemtanúi voltunk, ahogy az észak-koreai rakéta felrobbant és elsüllyedt a jelenlegi tartózkodási helyünk közelében

– adták le a jelentést a pilóták a gépről.

A repülő útját nem befolyásolta a rakéta, és a légitársaság szerint nem is változtatnak a jövőben sem a megszokott útvonalon.

A Cathay Pacific egyik teherszállító repülőgépe egyébként még közelebb volt légvonalban a rakétához, de ők nem észlelték a veszélyforrást. A gép Alaszkába tartott és szintén Japán közelében haladt.

Nincs az a szankció, ami összeroppantja Észak-Koreát
Hiába az ENSZ és az Európai Unió szankciói, virágzik Kim Dzsongun nukleáris programja. Észak-Korea hozzászokott a megszorításokhoz, és inkább kivár, még ha az pár százezer ember életébe kerül is.

Kiemelt kép: Europress/AFP/KCNA/KNS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik