Nagyvilág

Ki lehet mondani a Magyar Időkről, hogy lopott pénzből működik

A kormánypárti lap Szigetvári Viktort perelte a nyilatkozata miatt.

Jogerősen pert nyert Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke a Magyar Idők című kormánypárti lap ellen. A politikus ellen azért indított a Magyar Idők személyiségi jogi pert, mert a Népszabadság bezárása utáni napokban újságírói kérdésre azt mondta, hogy a lap lopott pénzből működik.

Ez a kormány a Népszabadság bezárásával átlépett egy vörös vonalat, a szabadságot, a sajtószabadságot tovább korlátozza, lopott pénzből fenntartott médiumokban. Olyanokkal, mint például a Magyar Idők. Ezek a sajtótermékek adófizetői pénzből működnek, miközben másokat tönkretesznek a fideszes oligarchák, akik strómanokon keresztül megvásárolják a magyar sajtópiacot

– ezt a nyilatkozatot kifogásolták.

A Fővárosi Ítélőtábla pénteki, jogerős ítélete szerint a politikus ezzel nem sértette meg a Magyar Idők szmeélyiségi jogait, ugyanis őt is megilleti a véleménynyilvánítás szabadságának joga, szabadon állíthatja, hogy a Magyar Idők lopott pénzből működik, és a lap fenntartását az ott elégetett állami milliárdokból fedezik – áll az Együtt közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik