Nagyvilág

Kiderült, mikor és hol lesz Harry hercegék esküvője

Májusban, a Windsor kastélyában tartják Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét.

A Kensington-palota – Harry édesapja, Károly brit trónörökös londoni hivatala – kedd délután közölte, hogy a 33 éves Harry és a 36 esztendős Meghan Markle a London nyugati határában fekvő ősi királyi rezidencia Szent György-kápolnájában esküszik. Az esküvő pontos dátumát később jelentik be.

A közlemény szerint II. Erzsébet királynő, Harry 91 esztendős nagymamája engedélyezte, hogy a jegyespár a windsori kápolnában tartsa esküvőjét. A Kensington-palota hangsúlyozza, hogy az egyházi szertartás, a virágok, a dekoráció és az esküvő utáni fogadás minden költségét a királyi család állja.

Harry és Meghan Markle eljegyzését előző nap jelentették be Londonban.

Harry herceg eljegyezte Meghan Markle-t
Már azt is tudni lehet, hogy mikor lesz az esküvő.

A windsori kastély Szent György-kápolnájában áldotta meg 2005-ben Károly trónörökös és második felesége, Kamilla cornwalli hercegnő polgári frigyét Rowan Williams, aki Canterbury érsekeként az anglikán egyház akkori vallási főméltósága volt.

Arról egyelőre nincs hivatalos bejelentés, hogy Harry és az elvált Meghan Markle jövő májusi esküvői szertartását Canterbury jelenlegi érseke, Justin Welby tartja-e.

A londoni fogadóirodák a májusi időpontot eltalálták: már a keddi bejelentés előtt is ezt tartották a legvalószínűbb esküvői időpontnak, és így erre a lehetőségre meglehetősen alacsony nyereményesélyeket írtak ki.

Újabb részletek Harry herceg és Meghan Markle eljegyzéséről
Meghna Markle nem hagyta végigmondani a lánykérést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik