Nagyvilág

Vödrökbe betonozta újszülött gyermekeit egy japán anyuka

A nő lakásában négy darab, betonnal telitöltött vödröt találtak a rendőrök.

A japán hatóságok letartóztattak kedden egy 53 éves nőt, miután beismerte, hogy vödrökbe betonozta négy újszülött gyermekét – jelentette a helyi sajtó. Szaitó Majumi hétfőn adta fel magát Neyagawa város rendőrségén.  A beszámolók szerint lelkiismerete nem hagyta nyugodni, és ezért mondta el a hatóságoknak, hogy mit tett.

A vallomás után a rendőrök meg is találták a négy betonnal teli vödröt a nő lakásában, egy szekrényben, és megállapították, hogy mindegyik emberi csontokat tartalmaz.

Az NHK japán közszolgálati televízió információi szerint Szaitó a rendőröknek elmondta, egyedül szülte meg a gyerekeket, és terhességeit eltitkolta a kicsik apja elől. Mindegyik gyereknek ugyanaz a férfi volt az apja. Az NHK beszámolója szerint a rendőrök még nem hallgatták ki az apát.

A nő elmondása szerint 1992 és 1997 szülte meg a gyerekeket, és azért szabadult meg tőlük, mert nem volt elég pénze felnevelni őket. A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozhatta a gyerekek halálát. És DNS-vizsgálattal ellenőrzik, hogy a betonnal teli vödrökben talált holttestek tényleg a nő gyermekei voltak-e.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik