Nagyvilág

Éheztette és mérgezte mostohafiát egy nő, az ápolási juttatásokért

Nyolc éven át kínzott egy gyereket, és vezette félre az orvosokat, a hivatalnokokat és karitatív szervezeteket egy nevelőanya Oroszországban. A negyvenes évei végén járó Ljubov Korotkova éheztette, és gyógyszerekkel mérgezte a kisfiút, hogy mindenkivel elhitesse, a gyerek valamilyen rejtélyes, ritka betegségben szenved.

A nő az évek során csak az államtól közel hétmillió forintnyi juttatást vett fel a gyerek ápolására, azt pedig megbecsülni sem lehet, hogy mennyi támogatást kapott, különböző jótékonysági szervezetektől. A nő az összes pénzt magára költötte.

Az ország délkeleti partján fekvő Magadanban élő Korotkova olyan hatásosan tévesztett meg mindenkit, hogy a környezetében hősnek tartották, aki odaadóan ápol egy beteg, árva gyereket. A férje azt vallotta, fogalma sem volt róla, hogy mi zajlik az otthonában.

Miután vizsgálat indult az ügyben, és májusban a gyámhivatal elvette Korotkovától a kisfiút, Jurij Grishan a város polgármestere járt közben, hogy visszakaphassa a felügyeleti jogot. A Kreml gyermekügyi biztosának, Anna Kuznyecovának kellett közbeavatkoznia, hogy ez nehogy megtörténhessen.

Amikor a 11 éves kisfiút elvették Korotkovától, a testmagassága egy nyolcévesének felelt meg, a testsúlya alig érte el a 13 kilót. Jók voltak rá azok a ruhák, amiket hároméves korában, az árvaházban viselt. Kiderült, hogy semmiféle egészségügyi problémája nincs, leszámítva azokat, amiket Korotkova okozott neki.

A nő ellen büntetőeljárás indult, ha elítélik, tíz év börtönt is kaphat.

(via Mirror)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik