Nagyvilág

Bemutatjuk a Prágában született kis maláj tigriseket

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 11. 14. 17:26

A nagymacskából mára már nagyon kevés maradt.

Október elején két maláj tigris, egy hímből és egy nőstényből álló testvérpár született a prágai állatkertben. A súlyosan veszélyeztetett nagymacskafaj ritkán szaporodik európai állatkertekben, legutóbb négy éve, 2013 júniusában született három maláj tigris a németországi Halle állatkertjében.

A Wikipedia szerint 2013-ban 250 és 340 közé becsülték a szabadon élő felnőtt példányok számát a Földön, ebből nagyjából 200 lehet a szaporodásra képesek száma. A maláj tigrist részint nehéz szaporítani, mert a hímek túl gyakran viselkednek agresszívan a nőstényekkel valamint azért, mert az anyaállatok sokszor képtelenek gondoskodni a kicsikről, amelyeket betegségek is megtámadhatnak.

Pavel Brandl állatgondozó szerint a prágai maláj kistigrisek remekül vannak és jól van anyjuk, a 11 éves Banya is. A kicsik decemberben kapnak nevet.

MTI/EPA/Martin Divisek
MTI/EPA/Martin Divisek
MTI/EPA/Martin Divisek
MTI/EPA/Martin Divisek
MTI/EPA/Martin Divisek

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Martin Divisek

vissza a címlapra

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.