Nagyvilág
A migrant tries to board a boat of the German NGO Sea-Watch in the Mediterranean Sea on November 6, 2017.
During a shipwreck, five people died, including a newborn child. According to the German NGO Sea-Watch, which has saved 58 migrants, the violent behavior of the Libyan coast guard caused the death of five persons.

 / AFP PHOTO / Alessio Paduano

Az olasz miniszterelnök szerint egyedül ők folytatnak megfelelő migrációs politikát

24.hu
24.hu

2017. 11. 11. 18:23

Korábban a témában:

Olaszország az egyetlen, amely megfelelő migrációs politikát folytat Európában Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök szerint.

Gentiloni egy olasz humanitárius kormányzati szervezet találkozóján Milánóban szombaton úgy fogalmazott,

Itália az egyetlen olyan ország, amelynek a migrációs kérdésekben megfelelő politikája van Európában.

Az olasz balközép többségű kormány vezetője kijelentette: amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke dicséri Itáliát, hogy (a menekültek befogadásával) megmentette Európa becsületét,

büszkék vagyunk arra, hogy olaszok vagyunk, mert nem emelünk falakat és nem zárjuk be a kapukat, kikötőket. Mi azon dolgozunk, hogy a menekülteket megmentsük a bűnszervezetektől és embercsempészektől.

A római miniszterelnök a Cuamm-Medici con l’Africa (Orvosok Afrikával), az egyik legnagyobb olasz kormányzati segélyszervezet éves találkozóján szólalt fel.

Paolo Gentiloni úgy ítéli meg, hogy Afrikában továbbra is ingatag a helyzet. Megjegyezte, hogy a klímaváltozás újabb migrációs hullámot indíthat el.

Afrika stabilizációja és jóléte stratégiai jelentőségű számunkra, biztonságunkat tekintve is – mondta az olasz kormányfő. Hangsúlyozta, hogy Olaszország a második világháború óta megkétszerezte az afrikai kontinensnek szánt támogatások mértékét, de – tette hozzá – ennél is többet kell segíteni.

A tanácskozáson Giuseppe Sala milánói főpolgármester, balközép politikus viszont bírálta a római kormány migrációs politikáját, azt hangoztatva, hogy az utóbbi hónapokban kizárólag azért csökkent jelentősen a Líbiából

Olaszországba érkező menekültek száma, mivel Líbia „visszatartja őket embertelen körülmények között”. A migrációs hullám attól függően alakul, hogy mit tesznek a líbiaiak – mondta Giuseppe Sala.

(MTI, kiemelt kép: AFP PHOTO / Alessio Paduano)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.