Nagyvilág

Öt meztelen ember rabolt el egy háromtagú családot

Meglehetősen bizarr ügyben kezdett nyomozást a rendőrség a kanadai Albertában. Az egész egy koccanásos balesettel kezdődött, de öt meztelen ember letartóztatásához vezetett, akik elraboltak egy családot. A gyanúsítottak valószínűleg hallucinogén teát fogyasztottak. Az eset során, szerencsére senki sem sérült meg – írja a CBC.

Az ügyről eddig annyit lehet tudni, hogy hétfőn reggel egy fehér, kombi BMW fékezett egy családi ház feljáróján a Leduc megyei Niskuban. Az autóból egy férfi és négy nő szállt ki, akik nem viseltek egy szál ruhát sem, annak ellenére, hogy a környéken már -10 fok körüli az átlaghőmérséklet.

A meztelen emberek bementek a házba, majd nem sokkal később kivezettek onnan egy nőt, karján a hathónapos gyermekével, illetve egy idősebb férfit. Az anyát a gyermekével az utastérbe, a nő apját a csomagtartóba tuszkolták, majd nekivágtak az országútnak.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között, először a férfi, majd az anya és a gyermeke is sikeresen meglógott. Egy teherautósofőr észrevette, hogy bajban vannak, ezért felvette őket. Nem sokkal később, a visszapillantó tükörben feltűnt a fehér BMW. Az autó egy ideig csak követte őket, majd hátulról belehajtott a teherautóba. A meztelen emberrablók lesodródtak az útról. Nem sokkal később megérkezett a rendőrség, és egyesével letartóztatták őket.

Kiderült, hogy a pucér emberrablók közül két lány még kiskorú, őket azonnal elengedték. Egy 27 éves férfit, illetve egy 30 és egy 35 éves nőt azonban őrizetbe vettek. A rendőrség csak annyit közölt, hogy az elkövetők ismerték a sértetteket, de az ügy további részletei egyelőre homályosak.

Azóta megszólalt a meztelen emberrablók egyik rokona, aki a helyi médiának elmondta, a vádlottak a világ legbékésebb emberei. A volt felesége, és két kamaszkorú lánya egy baráti házaspárnál reggeliztek aznap. A férfi nemrég tért haza Indiából, ahonnan különleges teát hozott haza, ebből főztek a reggeli mellé. A férfi, valószínűleg tudtán kívül hallucinogén teát vett, és azt itatta meg a társasággal.

Azóta óvadék ellenében a nagykorú gyanúsítottakat is szabadon engedte a bíróság. Bírósági tárgyalásuk november 30-án kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik