Külföld

A püspökök nem, de Sólyom László nagyon támogatja a pápát

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 10. 22. 17:47

Német értelmiségiek és egyházi vezetők indítottak támogató nemzetközi kezdeményezést Ferenc pápa támogatása érdekében.

A kezdeményezők szerint Ferenc pápa az elmúlt időszakban jó irányba változtatott az egyház működésén, ezért van szükség az egyházfő melletti nyilvános kiállásra.

A közelmúltban vehemens támadás indult a pápa ellen az egyházban bizonyos csoport részéről, ám ez a mostani kezdeményezés háláját fejezi ki a Szentatya eddigi tevékenységéért. A pápának rövid idő alatt sikerült megreformálnia a római katolikus egyház lelkipásztori kultúráját

olvasható a német és angol nyelvű internetes oldalon, ahol a látogatók is csatlakozhatnak a „pro pápa” mozgalomhoz.

Az elmúlt napokban közel 700-an írták alá a kezdeményezést.

A főoldalon, 20 prominens európai támogató mellett fényképpel jelenik meg Sólyom László, egykori köztársasági elnök.

A magyar katolikus egyház vezetéséből eddig csak ketten írták a dokumentumot. A püspöki karból a nyugdíjazása előtt álló Beer Miklós, váci püspök és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát csatlakozott a mozgalomhoz.

A pápa tevékenységének megítélése Magyarországon különösen a menekültkérdés miatt lett problémás. Az egyházfő migránsok befogadására buzdító állásfoglalásai szöges ellentétben állnak az Orbán-kormány politikai üzeneteivel, ezért a magyar katolikus egyház vezetése sem mindig vállalja fel a vatikáni üzenetek továbbítását.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.