Nagyvilág

Nem kaphat új vesét a 2 éves kisfiú, mert az apja börtönben volt

A.J. Burgess koraszülötten jött világra, ezért születése óta komoly veseproblémákkal küzd. A 2 éves kisfiúnak nem fejlődtek ki megfelelően a veséi, ezért eddigi élete nagy részét kórházakban kellett töltenie. Az évek alatt az állapota nem javult, sőt, egyre rosszabb lett.

Az orvosok kijelentették, hogy a kisfiúnak transzplantációra van szüksége, hogy életben maradhasson.

Kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy a donor maga az édesapa legyen, akinek a tesztek szerint megfelelő lett volna a veséje az átültetéshez. Az atlantai kórház, ahol Burgess-t kezelik azonban megtagadta a családtól az életmentő műtétet, mivel az apa, Anthony Dickerson korábban erőszakos bűncselekmény miatt börtönbe került és jelenleg is próbaidőn van.

A kórházban a családnak azt mondták, hogy emiatt a speciális helyzet miatt csak 3-4 hónap múlva tudják elvégezni a beavatkozást, ám ez az időpont valószínűleg már túl késő lesz, mivel a kisfiú állapota egyre csak romlik. A műtétet leghamarabb előreláthatólag 2018 januárjában tudják megcsinálni a transzplantációra és a donorra vonatkozó szigorú szabályok miatt.

Az elkeseredett család egy gyűjtést szervezett a Go Fund Me oldalon, hogy az elkövetkező nehéz időszakot végig a gyermekük mellett tölthessék.

CBS News

Kiemelt kép: gofundme.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik