Nagyvilág

Megint autós gázolt gyalogosokat Londonban

Sok sérült van, de egyelőre nem tudni számokat. Egy múzeum előtt történt az eset.

Mivel London már két olyan iszlamista merényleten is túl van, ahol járdán sétálokat gázolt el egy oda felhajtó autós, mindenkit ijedtséggel töltött el, ami szombaton történt a Természettudományi Múzeum előtt:

Egy kocsi gyalogosokat ütött el az épület előtt, 11-en megsérültek. Kilenc főt vittek kórházba, zömmel fej- és lábsérülésekkel. Egyik sérülés sem életveszélyes vagy maradandó.

A Guardian szerint az eset az Exhibition Roadon történt, nem sokkal délután 2.20 után. A múzeumi negyed tele volt rendőrökkel, egyes szemtanúi felvételeken látszik a gázoló által okozott rombolás is. A BBC News tudósítója azt tudta meg, hogy szerencsére minden sebesült könnyű sérüléseket szenvedett.

Úgy tudni, a gázolót őrizetbe vették, a rendőrség sokáig nem közölte, véletlen baleset vagy szándékos támadás történt-e. Végül kora este jelentették be, hogy közlekedési balesetként kezelik az esetet, aminek nincs köze a terrorizmushoz.

Egy szemtanú azt mondta az Independentnek, hogy látott egy autót, ahogy hat embert elüt, köztük volt egy férfi is, aki a 4-5 éves kislányát tartotta a karjaiban. A sofőr állítólag el akart menekülni, de megfogták. Sok szemtanú szerint olyan volt, mintha az autó egyenesen a út széli falnak akart volna nekimenni. A rendőrök amúgy hamar kiértek, mostanra megszállták a környéket a mentőkkel együtt.

Egy másik angol tanú így emlékezett vissza a BBC-nek:

Egy szörnyű puffanó zajt hallottunk és egy autó motorját. Mindenki rohanni kezdett és sikoltozni odabent. Mi is beszaladtunk, mindenki követett minket, és akkor a biztonsági őrök kifutottak és bezárták a főbejáratot. Nagy kavarodás volt, mielőtt a rendőrség kiérkezett.

Az esetről Theresa May miniszterelnök és Sadiq Khan londoni polgármester is megemlékezett a Twitteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik