Nagyvilág

Lövöldözés Las Vegasban

Legalább ketten meghaltak és mintegy két tucatnyian megsérültek, amikor magyar idő szerint hétfőn kora reggel lövöldözés tört ki Las Vegasban, a Mandala Bay kaszinó és szállodában. Egy kórházi szóvivő szerint a meglőtt és kórházba szállított 26 sebesült közül 14-nek az állapota válságos.

A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre, később egy helyi tévériporter azt írta a Twitteren, hogy egy gyanúsított meghalt, ezt a rendőrség is megerősítette, hozzátéve, hogy információik szerint egy elkövető volt, aki a 32. emeletről adott le lövéseket a fesztiválozó tömegre. A New York Times úgy tudja, hogy a New York-New York Hotelből és az Ali Baba étteremből is jelentettek lövéseket.

Europress/David Becker/Getty Images/AFP

A helyi rendőrség arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a helyszínt. A reptéren leállították a repülőgépek fel- és leszállását.

Egy videófelvételen, amelyet a Daily Mail tett közzé, az látható, hogy tömegével menekültek az emberek a helyszínről. A BBC azt írja, hogy az egyik videófelvételen olyan hangok hallhatók, amelyek automata lőfegyvertől származhatnak.

David Becker/Getty Images/AFP

Luke Combs zenész arról számolt be, hogy valaki a Mandala Bay-jel átellenben megrendezett Route 91 country zenei fesztiválon kezdett el lövöldözni. A helyi KLAS-TV-nek egy szemtanú azt mondta, hogy legalább száz lövést hallott.

Europress/David Becker/Getty Images/AFP

(Daily Mail, BBC, NBC News, kiemelt kép: David Becker/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik