Nagyvilág

Elfogták az Iszlám Állam két lehetséges tagját Berlinben

Elfogták Berlinben az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet két feltételezett tagját, Irakban elkövetett háborús bűncselekményekkel gyanúsítják őket – közölte kedden a német szövetségi legfőbb ügyészség. A közlemény szerint a német fővárosban elfogtak és előzetes letartóztatásba helyeztek egy 19 éves és egy 41 éves iraki férfit.

A 19 éves gyanúsított legkésőbb 2014-ben csatlakozott az IÁ-hoz a dzsihadisták egykori fellegvárában, Moszulban, és részt vett egy iraki katonatiszt, valamint két síita – az iszlám vallás egyik, az IÁ által üldözött irányzatához tartozó – nő meggyilkolásában.

A 41 éves gyanúsított ugyancsak részt vett ezekben a bűncselekményekben, és a többi között zsarolásokban is, amelyek a terrorszervezet működésének finanszírozását szolgálták. Ő szintén legkésőbb 2014-ben, Moszulban csatlakozott a dzsihadistákhoz. Miután 2015-ben megérkezett Németországba, megpróbált két irakit beszervezni az IÁ-ba, egy harmadikat pedig öngyilkos merényletre próbált rávenni. Mindkét gyanúsítottat hétfőn fogták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik