Nagyvilág

Létrejött egy magyar-orosz közös cég, ami Oroszországban korszerűsít csatornázási rendszereket

24.hu
24.hu

2017. 09. 15. 15:22

A magyar-orosz Uráli Vízmű vegyesvállalat korszerűsíti Nyizsnyij Tagil központosított vízellátási és csatornázási rendszerét, 200 millió euró értékben – jelentette be Szergej Noszov, a város újonnan megválasztott polgármestere.

Noszov a TASZSZ beszámolója szerint a vízhálózat modernizálását a város legfontosabb projektjének nevezte. A polgármester elmondta, hogy az Uráli Vízmű magyar technológiát használ, a vízellátás és a csatornázás terve már elkészült, továbbá egy magyar bank megerősítette készségét a 200 millió eurós befektetésre. A pénzintézetet a városvezető nem nevezte meg.

Noszov szerint a több mint 350 ezer lakosú iparváros vízhálózatának korszerűsítése, amely a víztisztáson felül kiterjed a szennyvízkezelésre, valamint a központi vízvezetékek és csatornahálózat cseréje is, koncessziós alapon valósul meg.

Az Uráli Vízmű Zrt. vegyesvállalatot az idén februárban Jekatyerinburgban alapította a Fővárosi Vízművek Zrt. és a helyi Water Eurasia Környezetvédelmi Alap.

A vállalat az uráli régióban, elsősorban Szverdlovszk és Cseljabinszk megyékben, valamint a Hanti-Mansi Autonóm Körzetben a meleg- és ivóvíz ellátás, szennyvíztisztítás és távhőszolgáltatás területén beinduló projektek megvalósítására jött létre.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.