Nagyvilág

Mészárlást rendezett egy férfi egy texasi házibuliban

A támadóval együtt nyolcan meghaltak és ketten megsebesültek egy Dallas melletti ámokfutásban. Egy veszekedésből indult ki az egész.

A legfrissebb hírek szerint nyolc halottja van annak az ámokfutásnak, amit egy férfi rendezett a Dallas melletti Planóban, egy házibuliban – írja a Guardian.

Vasárnap este gyűlt össze egy társaság, hogy megnézze a tévében a Dallas Cowboys amerikaifoci-meccsét. Egy ponton megérkezett egy férfi, aki a ház előtt összeveszett egy nővel, majd automata fegyverrel berontott és gyilkolni kezdett. Crystal Sugg, egy szemtanú így írta le, amit látott:

Láttam egy férfit veszekedni egy nővel. Kint álltak és vitáztak. A nő megpróbált visszamenni, és miközben visszament a házba, láttad, ahogy a férfi előveszi a fegyverét, és csak úgy elkezd lövöldözni.

Hozzátette, lehetett hallani, hogy automata fegyver szórja a golyókat. David Tilley a helyi rendőrségtől elmondta, az első riasztás után gyorsan kiértek a helyszínre. Az elsőnek kiérkező rendőr behatolt a házba, majd lelőtte a támadót.

A nyolc halott mellett ketten megsérültek, állapotukról nincs információ. Annyit tudni, hogy mindannyian felnőttek. Még nem tudni, az áldozatok és az ámokfutó milyen kapcsolatban voltak, a vizsgálatok folynak.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Vernon Bryant/The Dallas Morning News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik